lauantai 21. joulukuuta 2013

"Allow me to congratulate you, sir. You have the most totally closed mind that I've ever encountered."

Pakko kiivetä nyt vähän näiden au pair-juttujen yli ja kertoa teille yhdestä tuotteesta, jonka ostin parisen viikkoa takaperin. Oon jo pitkään kuumotellu shampoopullojen tuoteselosteista löytyviä kemikaaliyhdisteitä ja yrittäny epätoivoisesti etsiä jonkinlaista vaihtoehtoista puhdistusmenetelmää hiuksille. Useasti oon eksyny lukemaan No Poo -kokemuksia (No Poo = Ei käytetä shampoota ollenkaan, vaan yritetään korvata se vedellä/etikalla/muilla luonnollisilla aineksilla), mutta jotenkin tuo koko ruljanssi tuntu liian vaikeelta alottaa ja koko homma sitten vaan jäi. Vähän aika sitten törmäsin kuitenkin Oliva-nimiseen saippuaan, jota on kehuttu blogeissa ja keskustelufoorumeilla. Ihmiset on kertonu, että hiuksista tulee tuon saippuan ansiosta jämäkämmät, paksumman tuntuiset, kiiltävämmät ja että pesuväliä voi pidentää, koska hiukset ei rasvoitu yhtä nopeasti kuin ennen. Wow mikä myyntipuhe! Mitä enemmän otin asiasta selvää, sitä enemmän löysin positiivisia käyttökokemuksia. Nää kaikki kokemukset oli kuitenkin suomalaisten suusta, joten epäilytti vähän että mahdanko löytää tuota samaa saippuaa täältä Briteistä. Lopulta huomasin miettiväni kyseistä saippuaa 24/7, joten eihän siinä sit muu auttanu kun lähteä etsimään neulaa heinäsuovasta. Suomesta sitä saa ostettua ainakin Ruohonjuuresta, mutta en yhtään tienny että mistähän sitä pitäisi lähteä täältä metsästämään. Kävin The Body Shopissa useampaankin otteeseen - ei löytynyt. Kävin Holland & Barretissa (ekokauppa) - ei löytynyt. Ravasin keskustassa ties missä putiikeissa, mutta en löytäny just tuota saippuaa yhtään mistään. Meinasin jo luovuttaa, kunnes kävin tässä Barnetin keskustassa sellasessa vähän oudohkossa luontaistuotekaupassa. Ja siellähän sitä oli, eikä 125g saippuapala maksanu kun £1,1!



Tuon palasaippuan käyttö shampoona on ehkä hieman haastavaa alkuun, koska yleensähän shampoo on vähän nestemäisessä muodossa ja siksi aika simppeli levittää päähän. Palasaippuan kanssa paras tapa menetellä on ottaa koko palanen käteen ja hieroa sitä hiuksiin. Kuulostaa ehkä vähän vaivalloiselta, mutta parin kerran jälkeen se hoituu jo aika rutiinilla. Hankaan siis ensin sitä saippuaa päähäni, jonka jälkeen levitän sen vielä tasaisesti kaikkialle käsin. Oon kuullu, että mitä paremmin vaahdottaa saippuan, sitä helpommin se lähtee hiuksista huuhtelun aikana. Eikä kannata muuten säikähtää sitten sitä huuhteluosuutta, hiukset tuntuu nimittäin tosi nahkeilta ja sellasilta karheilta. Mutta se kuuluu asiaan, koska tuo Oliva-saippua sisältää pelkästään jalostamatonta oliiviöljyä, vettä ja mineraalisuolaa eikä se poista hiusten luonnollista rasvaa. Tämä taas johtaa siihen, että hiukset katkeilee ja vahingoittuu vähemmän!



Mutta mikä on viimeinen tuomio noin kahden viikon käytön jälkeen? Oon ollu erittäin, erittäin, erittäin tyytyväinen tähän saippuaan. Miulla on suhteellisen vaativat hiukset, koska nää on luonnostaan kiharat, menee helposti takkuun ja yleensä latvat on niin kuivat, että tekee pahaa kattoa. Nyt oliiviöljysaippuan jälkeen tilanne on kuitenkin tosi erilainen! Hiukset kihartuu jokaisen pesun jälkeen hillitysti ja nätisti (ennen tilanne vaihteli tosi pahan ja tosi hyvän välillä), latvat ei oo enää yhtä kuivat, en joudu tappelemaan karseiden takkujen kanssa ja näitä on muutenkin n. 100x helpompi käsitellä. Hiukset tuntuu paksummilta ja näyttää kivoilta enkä enää edes haaveile suoristusraudasta. Ja tietysti vielä se fakta, että hiukset likaantuu hitaammin ja eri tavalla. Ennen miun hiukset piti pestä joka toinen päivä, että en ois näyttäny hirveeltä liimaletiltä ja hiukset oli juuresta tosi rasvaiset -> meni päätä pitkin. Nykyisin hiukset tuntuu kahden päivän ajan vastapestyiltä, joten tätä menoa pesen hiukseni noin joka 3. tai jopa 4. päivä! Ei oo vaan yksinkertaisesti mitään tarvetta pestä aikasemmin.

Onnellinen tyttö kiittää ja kuittaa, kipittäkäähän tekin ostamaan tätä ihmesaippuaa!

11 kommenttia:

  1. Oh shit pitääköhän mun alkaa ravaa ettii tota jossain pimeis hollantiluontaistuotepuodeis. :-------D Kuulostaa täydellisyysaineelta (vaiks mul sellasta nytki on, mut voi 666 se on kallista se mun nykyinen täydellisyysaine). Haluuks joskus muuten kertoo et kuinka kauan yks pala kestää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeät hollantiluontaistuotepuodit kuulostaa hyvältä!

      Poista
  2. Jee toinenkin kemikaalihörhö siellä päässä! Mä ostin joskus keväällä Flow'n palasaippuan hiuksille, kun niitä on niin mahdottomasti kehuttu. Mun tukka meni aivan järkyttävään kuntoon, kauheille takuille yms ja parturikin joutui kamppailemaan että sai sitä kammattua. Pesin sitkeesti sillä kuukausikaupalla koska se sai hiukset just tosi kuohkeiksi yms ja se tuoksui hyvältä. Mutta mun piti loppujen lopuksi sit hylätä se palasaippua ja palata muuhun luonnonkosmetiikkaan... mutta tää sai mut taas haaveilemaan palasaippuasta koska se oli niin kätevä ja kiva tuote!

    Sulla ei oo tukka takkuuntunut tai mitään? Koska mulla kävi just päinvastoin kuin mitä kirjoitit tossa tekstissä! Tosin voi johtua siitä palasaippuan laadustakin... en enää muista mitä se oli, muttei ainakaan oliiviöljyä sisältänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Harmi että ensimmäinen palasaippuakokeilu päättyi huonosti, mutta luulen kyllä että tuolla oliiviöljyllä voi olla erilainen vaikutus. Tää oma kuontalo menee tosi helposti takkuun, enkä yleensä harjaa hiuksia muuten kun ennen suihkua (koska jos harjaan -> kiharat "aukeaa" -> leijonanharjas) ja yleensä hiustenharjaus oli ihan kamala homma. Hampaat irvessä harjasin takut auki ja välillä - ihan tosissani - jouduin repimään takkuja käsin. Muutos on ihan huomattava nyt tän Olivan jälkeen! Ei tarvii käyttää voimaa harjaamisessa ja hiukset ei takkuunnu enää yhtä radikaalisti kun aikasemmin. Toki sellasia pieniä takkuja on (koska en harjaa joka päivä), mutta ne aukee kun tekee yhden vedon harjalla. Käytän tosin Tangle Teezeriä, joten en tiiä miten kävis jos vaihtaisin normaaliin harjaan.

      Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla! Googlettelin tuon Flow palasaippuan ja ne näytti olevan aika hinnakkaita. Tän 125g Olivan saa Ruohonjuuresta vähän alle kolmella eurolla. :) Tuu sit kertoo tännekin että miten kävi, jos päädyt kokeilemaan!

      Poista
  3. Oho, pakko kyllä ostaa tuota saippuaa, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Unohdin muuten tekstissä mainita, että kannattaa käydä sit huolellisesti hiukset läpi juuresta latvaan, että hiukset varmasti puhdistuu. Ja kannattaa myös käyttää kunnolla aikaa huuhteluun, koska jos tuota saippuaa jää hiuksiin niin ne tuntuu sellasilta "mähmäisiltä". Ei oo tapahtunu itelleni, mutta oon lukenu että jos ei huuhtele kunnolla niin voi tapahtua noin!

      Poista
  4. Hei apua, ei tätä löydy Ruohonjuuresta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Ruohonjuuren verkkokaupasta löytyy! En tiiä minkä kaupungin Ruohonjuuressa kävit, mutta tuo saippua näyttäis olevan aina välillä loppuunmyyty joistain paikoista, tällä hetkellä esim. Kampista. Toivottavasti löytyy vielä jostain!

      Poista
    2. Heippa, kävin just tiistaina hakemassa tätä Kampista, oli näitä siellä ihan reilusti, kannattaapi käydä katsastamassa! :-) ja netistä sitten tietty löytyy :-)

      Poista
  5. Vielä nyt ahdistelen, kun kävin nimenomaan Ruohonjuuren verkkokaupassa enkä sitä sieltä mistään löytänyt! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään, mieluusti mie autan! :) Tässä tää linkki, toivottavasti saat tilattua nyt pienten mutkien jälkeen:
      http://kauppa.ruohonjuuri.fi/oliivioljysaippua-pala/OLIVA-5201720030086/dp

      Poista